طرز تهیه سیر ترشی
طرز تهیه سیر ترشی
سیر ترشی هم مانند ترشی بادمجان طرفداران زیادی دارد با این تفاوت که برای تهیه این ترشی باید مدت زمان زیادی را انتظار بکشید تقریباً ۸ ماه ، هر چه مدت زمان نگهداری بیشتر شود طعم و مزه آن بهتر خواهد شد .
مواد لازم برای تهیه ترشیمواد لازم برای تهیه سیر ترشی
- سیر ۱ کیلوگرم
- نمک ۱ قاشق غذاخوری ترجیحا بدون ید
- شیره انگور یا رب انار یک دوم پیمانه
- نبات چند تکه یا شکر ۱ تا ۲ قاشق غذا خوری
- سرکه قرمز به میزان لازم
طرز تهیه ترشی سیر
مرحله اول
برای تهیه ترشی سیر در شروع کار بطری های مورد نظر برای نگهداری ترشی را به خوبی تمیز کرده و آن ها را خشک کنید حالا بوته های سیر را پس از تمیز کردن و شستن به صورت درسته کنار گذاشته تا کاملا خشک شوند ، سپس اولین پوسته های روی سیر را جدا کنید .
مرحله دوم
این کار را به صورتی انجام دهید که حبههای سیر از همدیگر جدا نشوند حالا بوتهها را درون شیشه های خشک شده قرار دهید و تکه های نبات و یا شکر را لابلای بوته ها بگذارید درون ظرفی جداگانه یک لیوان سرکه را همراه با شیره انگور و رب انار و مقداری نمک مخلوط کنید .
مرحله سوم
مخلوط سرکه را درون شیشه های حاوی سیر بریزید به طوری که تمام بوته ها کاملاً زیر سرکه قرار بگیرند شیشه ها را با دست تکان بدهید تا کاملاً جا افتاده و یکدست درون بطری جا افتاده شوند ، یک پلاستیک فریزر بر روی بطری ها قرار داده سپس درب آنها را محکم ببندید .
مرحله چهارم
شیشه ترشی ها را درون محلی خنک و تاریک قرار دهید تا آماده برای مصرف شوند . از نکات ریز برای تهیه ترشی این است که چند روز اول درب شیشه ها محکم نباشند تا گاز آنها خارج شود و اگر سرکه کم شد دوباره سرکه اضافه کنید سپس درب آنها را محکم ببندید .