کاخ هشت بهشت ، آشنایی با کاخ هشت بهشت اصفهان
کاخ هشت بهشت
کاخ هشت بهشت اصفهان
اصفهان، پایتخت شاهان صفوی، مهد هنر و معماری سنتی است. این شهر خوشرنگ و آب جزو زیباییهای معماری ایرانی است که بهصراحت میتوان گفت هوش از سر مسافران میبرد، مخصوصاً آنهایی را مدهوش میکند که سررشته در هنر و معماری دارند. علاوه بر مسافران داخلی، سالانه هزاران توریست نیز با خرید بلیط هواپیما اصفهان یا از طریق قطار، اتوبوس و ماشین شخصی به این شهر تاریخی سفر میکنند و در هر قسمت از این شهر، آثار تاریخی بینظیری را مشاهده میکنند، مانند کاخها، باغها و عمارتها که همگی نشانگر شکوه دوره صفویان است. این بار در این مقاله میخواهیم سراغ کاخ هشت بهشت برویم، کاخی که یادگار دوره پررونق صفویه است، پس در ادامه با ما همراه باشید تا برای سفر اصفهان هرچه بیشتر مشتاق شوید.
کاخ هشت بهشت اصفهان یکی از دیدنیترین مکانهای تاریخی شهر است که در لحظه اول هر بینندهای را به خود جذب میکند، اثر مربوط به دوره صفویان که دقیقاً در بافت شهری اصفهان و باغ مسطح واقعشده و از سمت غرب به خیابان چهارباغ و از سمت شرق به خیابان متأخری میرسد. اصفهان شهر کاخهای باصفا است که در حال حاضر فقط کاخ هشت بهشت باقیمانده است، درحالیکه زمانی بهعنوان زیباترین کاخ جهان محسوب میشد. این کاخ در سال 1080 هجری به دستور شاه سلیمان صفوی در نزدیکی باغ بلبل در دوطبقه ساخته شد که دارای اتاقهای زیبا با تزئینات بسیاری است و بهعنوان یکی از نمونههای درخشان معماری صفویه در شهر اصفهان به شمار میرود. باغی که عمارت در آن ساختهشده جزئی از باغ بزرگ نقشجهان بوده، البته بعدها به قسمتهای متعددی تقسیمشده است. در ابتدا عمارت هشت بهشت با سبک معماری اصفهانی بانامهای هشتبههشت و هشت در بهشت شناختهشده بود.
در بخش مرکزی کاخ، چهار صفه ساختهشده و ایوانی رو به شمال دارد و سقف این بنا نیز پوشیده از مقرنسهای گچی خوشرنگ و خوشطرح است.
در طبقه اول، در چهارگوشه اتاقهایی با تزئینات گچبری و نقاشی و در طبقه دوم، چندین رواق و اتاق با پنجرههای زیبا وجود دارد. همچنین، این طبقه، راهروها و اتاقهای متعددی نیز دارد که هرکدام با تزئینات خاصی بیانگر هنر ایرانیان باستان است. دیوارها پوشیده از آینههای زیبا و همچنین با نقاشی و طلاکاری و اشكال پرندگان مختلف و گلهای رنگارنگ تزیینشده است، همچنین دو تابلوی نقاشی بزرگ هم روی دیوار خواهید دید كه فتحعلیشان بر روی تخت نشسته و در اطرافش چند فرزندش ایستادهاند.
بااینکه تزئینات دوران صفویه بسیار هنرمندانه بودند، حتی در همه سفرنامهها نیز آورده شده اما امروزه اثری از همه آثار یافت نیست، زیرا در زمان قاجار تغییرات زیادی در این کاخ انجامشده، طوری که این کاخ از شخص ناصرالدینشاه به بانو عظمی واگذارشده و بعد از فوت وی به وراث خود رسیده که در سال 1343 به وزارت فرهنگ و هنر واگذار شد و مردم عادی توانستند برای بازدید به این کاخ مراجعه کنند.
معماری کاخ هشت بهشت
درواقع، معماری هشت بهشت که بهصورت یک هشتضلعی ساختهشده همراه با اتاقهای فراوان و تودرتو و تزیینات بسیار زیبا اکنون به شکل پارک درآمده است.
ازلحاظ طراحی بیرونی کاخ طوری ساختهشده که دو متر بالاتر از سطح زمین است و پلههای آن طوری طراحیشدهاند تا بتوان از هر سمت به قسمتهای بالایی و پایینی عمارت رفت. همچنین چهار نمای اصلی دارد که در هر نما یک ایوان ساختهاند، با توجه به استخری که در ضلع شرقی وجود دارد، این سمت از کاخ بهعنوان نمای اصلی بهحساب میآید.
محوطه کاخ هشت بهشت
دورتادور این کاخ پوشیده از درختان کاج بلند است، گویا این عمارت در میان این درختان محافظت میشود. باغچههایی نیز در اطراف این کاخ هستند که با گلهای زیبا و رنگارنگ چشماندازی رویایی ایجاد کردهاند. در این باغچهها، بیشتر گلهای رز و یاسمن کاشته شده که زیبایی دوچندانی به این محوطه دادهاند.
راههای دسترسی به کاخ هشت بهشت
این کاخ که در مرکز شهر اصفهان قرار دارد، راههای دسترسی بسیار آسان است.
اگر بخواهید با خودروی شخصی خودتان بروید، حتماً از نقشههای آنلاین گوشیهای تلفن همراه خود کمک بگیرید تا خیلی راحت از محدودههای ترافیکی اطلاع پیدا کنید و به کاخ برسید.
اگر بخواهید با مترو بروید، در میدان امام حسین که کمی بالاتر از پارک شهید رجایی و کاخ هشت بهشت است، ایستگاه مترو وجود دارد که با استفاده از آن میتوانید به هشت بهشت دسترسی داشته باشید.
اما سادهترین راه دسترسی به کاخ هشت بهشت استفاده از اتوبوسهای شرکت واحد است. از دو ایستگاه خیابان باغ گلدسته و ایستگاه هشت بهشت بزرگمهر به کاخ هشت بهشت دسترسی خواهید داشت.
ساعات بازدید
همهروزه از 9 صبح تا 18 عصر است که برای بازدید از این عمارت بینظیر 1 الی 2 ساعت باید وقت بگذارید.
تلفن :
32225958-031
هزینه بلیط برای مسافران داخلی:
3000 تومان
هزینه بلیط برای اتباع خارجی :
20000 تومان
آدرس :
استان اصفهان، شهر اصفهان، خیابان باغ گلدسته، پارک شهید رجایی، کاخ هشت بهشت